.

MACD eller “Moving Average Convergence Divergence”

MACD eller “Moving Average Convergence Divergence” oscillator hjælper med at indikere momentum i en trend. Dette beregnes ved at plotte to eksponentielle glidende gennemsnit af forskellig længde og derefter finde forskellen mellem de to. Resultatet af denne beregning plotter vi som “signal linjen”, og forskellen mellem MACD og signal linjen plottes ofte som et histogram.

De bedste MACD signaler opstår, når prisen og volumen af det analyserede diagram har oprettet et bullish eller bearish mønster. Ved at bruge MACD som yderligere bekræftelse af det, der allerede er “læst” i diagrammet, kan det være et kraftfuldt værktøj for en teknisk analytiker.

Tekniske analytikere bruger normalt MACD på to måder: ved at følge signallinjen eller ved at analysere histogrammet. Hvis signallinjen krydser fra under nul til over nul, kan en lang position tages, og hvis den krydser fra over nul til under nul, kan en kort position tages. Histogrammet bruges også, hvor en bevægelse over nul betyder, at en lang position kan tages, og hvis det er under nul, kan en kort position tages.