.

MOM : Momentum-oscillatoren

MOM Definition: Momentum-oscillatoren viser hastigheden/accelerationen (eller ændringshastigheden) af prisudviklingen. Denne analyse bruges ofte til at indikere overkøb og oversalg. En positiv læsning indikerer overkøb, og en negativ læsning indikerer oversalg.

Baggrund: Tradere vil også bruge Momentum oscillator til at kigge efter divergenser mod prisbevægelse for at signalere mulige vendinger.

Praktisk anvendelse: Et positiv signal genereres, når indikatoren når bunden og vender opad. Et negativt signal genereres, når indikatoren når toppen og vender nedad. De signaler, der leveres af Momentum oscillator, er normalt mest meningsfulde, når prisen og volumen af den analyserede graf også har dannet et bullisk eller bearish mønster.

Nogle tradere kan bruge Momentum oscillator som en ledende indikator. For eksempel, lad os antage, at prisbevægelsen identificeres som meget bullish; Momentum oscillator vil stige skarpt også. Men når den divergerer fra prisbevægelsen, kan du forvente en ændring i stemningen i prisbevægelsen. Ligeledes, når prisbevægelsen er bearish, bør Momentum oscillator også falde. Kig efter en divergens (opadvendt push) i Momentum oscillator for at indikere en tendensændring.

At bruge Momentum oscillator til yderligere bekræftelse af det, der allerede er “læst” i diagrammet, kan være en kraftfuld tilføjelse til de vurderingsværktøjer, der bruges af en teknisk analytiker.