.

Stigende trekant

En stigende trekant er et mønster på et aktiediagram, som signalerer, at prisen på aktien vil stige. Mønstret består af to trendlinjer, hvor den ene er vandret og markerer et niveau af modstand, og den anden stiger opad og forbinder en række lavpunkter på aktiekursen.

Mønstret begynder, når prisen falder fra et højdepunkt og efterfølgende stiger tilbage til det samme niveau igen. Herefter falder prisen igen til et nyt lavpunkt, som er højere end det forrige, og dette gentager sig, indtil en række lige høje toppe og højere lavpunkter er dannet.

En stigende trekant kan være særligt stærk, hvis den opstår efter en kraftig opadgående bevægelse på aktiekursen. Dette skyldes, at den øgede opbakning fra investorer kan medføre, at prisen stiger yderligere.

Tekniske analytikere vil ofte købe aktien, når prisen bryder igennem den øvre modstandslinje på trekanten, især hvis det højeste punkt på trekanten er det højeste nogensinde på aktiekursen. Dette skyldes, at der kan være færre modstandsniveauer, som kan hindre en yderligere prisstigning på aktien.

¨Graf kommer¨