.

Relative Strength Index (RSI)

RSI Definition:

Relative Strength Index (RSI) oscillator hjælper med at identificere overkøbte og over solgte områder. RSI beregner en værdi baseret på den kumulative styrke og svaghed i prisen, specificeret i inputprisen, over den periode, der er specificeret i inputlængden. I det antal bjælker akkumulerer RSI de point, der er vundet på bjælker med højere lukninger, og de tabte point på bjælker med lavere lukninger. Disse to summer er indekseret, og indekset er tegnet på diagrammet.

Baggrund:

RSI er en oscillator, der bruges til at identificere overkøbte og oversolgte områder. RSI beregner en værdi baseret på styrken og svagheden i prisen over en bestemt periode og vises som en værdi mellem 0 og 100.

Når RSI stiger, bekræfter det en stigende pris, og når den falder, bekræfter det en faldende pris. RSI-divergenser kan hjælpe med at identificere vendepunkter i prisen. RSI kan også bruges til at identificere overkøbte og oversolgte forhold, når RSI-værdien når ekstreme niveauer. Det er almindeligt at plotte horisontale reference linjer på niveauer som 30 og 70 eller 20 og 80 for at give visuelle hjælpemidler.

Praktisk anvendelse:

At bruge RSI til yderligere bekræftelse af, hvad der allerede er blevet “læst” i diagrammet, kan være en kraftfuld tilføjelse til vurderingsværktøjerne, der bruges af en teknisk analytiker.

RSI-signalering er mest brugbart, når det kombineres med andre tekniske analyser.