.

Fynske spekulanter: Markedet taber, hvis Trump vinder

Hvis man er daytrader i aktier, er der i forbindelse med det amerikanske valg en gylden mulighed for at tjene penge. Jørgen Nielsen, med ryggen til, og Palle Larsen regner begge med, at de kan lave gode penge på de udsving, som det amerikanske præsidentvalg påfører markederne.

07 nov. 2016 kl. 13:45

I Odense sidder en lille aktieklub og investerer sammen i et kontorlokale. De har forberedt sig grundigt op til det amerikanske valg tirsdag nat.

Alle aktiemarkeder kommer til at falde, hvis Donald Trump vinder det amerikanske valg og bliver USA’s 44’ende præsident. Og især det amerikanske marked.

Det er der ingen tvivl om, hvis du spørger rundt på kontoret, som Fyens.dk i dag besøger.

I et kontorfællesskab i Odense har fem private investorer indrettet et lokale med computere og adskillige store fladskærme. Her sidder de fem investorer hver mandag og sparrer med hinanden om aktieinvestering og laver deres handler.

De har i de sidste par uger forberedt sig grundigt på valgdagen tirsdag.

– Hver mandag holder vi et møde, hvor vi fremlægger ideer til aktier, som man med fordel kan holde øje med. Og vi har også snakket meget om, hvordan valget kommer til at sætte sit præg på markederne, siger Jørn Vind.

Der er ingen tvivl om, at det kommer til at gå hårdt ud over det amerikanske marked, hvis Donald Trump vinder. Men også forskellige danske aktier kan komme i bekneb, siger Jørn Vind:

– Vi regner med, at det amerikanske marked falder i hvert fald 10 procent, hvis Trump vinder. Og det skal man være forberedt på.

– Aktiepriserne lige nu er formentlig priset sådan ind, at investorerne regner med, at Hillary Clinton vinder. Derfor sker der nok ikke det helt vilde hop på valgdagen og umiddelbart efter, hvis det sker.

– Derfor har vi snakket om, at det er en god ide simpelthen at sælge sine aktier og have frie penge op til valget. Det er i hvert fald én strategi til at beskytte sig mod risikoen for, at Trump vinder, siger Jørn Vind. 2/2

Gylden mulighed

Nogle af investorerne i aktieklubben er såkaldte daytradere. Altså meget kortsigtetede spekulanter, der også kan vinde på, at markedet falder. Sådan investerer Jørgen Nielsen og Palle Larsen.

De ser en klar mulighed for at tjene penge, hvis Trump vinder:

– Når man er day trader, så laver man penge på, at markederne går op og ned. Og svinger det rigtig meget, så har vi gode muligheder for at tjene. Hvis Trump vinder, så vil vi hurtigt gå ind og se på, hvordan markederne opfører sig, så lægger jeg en strategi, og så vil jeg højst sandsynlig spekulere i at markedet falder så og så meget. På den måde kan selv en nedgang være godt, siger Jørgen Nielsen

– Og hvis Trump vinder, så falder dollarens værdi formentlig også. Og det går ud over det virksomheder i Danmark, der har stor indtjening i dollars. Det er for eksempel Novo Nordisk. Man kan også forestille sig, at Vestas vil tage et dyk, siger Palle Larsen.

Annonce

Kun et skvulp

– På nuværende tidspunkt er det mest sandsynligt, at Hillary Clinton vinder. Og valget vil kun give et skvulp i aktierne. De af os, der investerer på lang sigt, kommer ikke til mærke det ret meget. Men der er alligevel meget at lægge mærke til og holde øje med, siger Jørn Vind:

– Hillary Clinton har været ude og lange ud efter medicinpriserne, og hun har sagt, at hun vil lægge et prisloft på medicin. Det kommer til at gå ud over Novo Nordisks aktie, det er der ingen tvivl om. Så man må følge godt med i, hvad hun så reelt gør, efter hun bliver valgt, siger Jørn Nielsen.

Det amerikanske valg kommer altså til at spille en rolle for investorerne, men ikke noget, som de fem investorer i aktieklubben ligger søvnløse over. Der sker noget meget mere spændende til december:

– Vi ser mere på, om Janet Yellen og den amerikanske centralbank sætter renten til december. Det vil betyde meget mere end valget på lang sigt, siger Palle Larsen.

KILDE :Rune Heidtmann (ruhe@fyens.dk)