.

TESLA vs. IF Metal 26/11-23

Der er Knald på i Sverige .

I Sverige er der i øjeblikket intense aktiviteter og konflikter, og IF Metall, en betydningsfuld fagforening i landet, er involveret i flere kontroversielle situationer. Her er et par eksempler på de seneste begivenheder, der involverer IF Metall, hvilket giver et indblik i den aktuelle situation og ansporer til spekulation om, hvordan begivenhederne kan udvikle sig fremadrettet.

Original artikel nederst

Tesla-sympatistrejke truer arbejdspladser på svensk fabrik: “Stor bekymring”

Unionens mission for at stoppe Tesla kommer ikke til at fungere.
Resultatet – 50 svenske arbejdspladser er nu truet!

Den svenske Union IF metall
skader bare landet, industrien, de mange leverandører til Tesla,

men de kommer ikke længere med deres metoder!
Stop nu!

—————————————————

I dag stopper maskinerne, der laver Tesla-dele, ved Hydro Extrusion i Vetlanda, Sverige.

Nu frygter virksomheden, at IF Metalls strejke vil føre til, at arbejdspladser bliver truet for personalet, der fremstiller til Tesla.

  • Mit ærlige svar på det spørgsmål er faktisk ja, hvis det her ikke bliver løst hurtigt, siger Hydro Extrusions administrerende direktør Jonas Bjuhr til Vetlandaposten.

I løbet af fredag vil der ske endnu en eskalering af Tesla-strejken.

Der udtager IF Metall Hydro Extrusions, der fremstiller aluminiumsdele til Teslas Berlin-fabrik, i strejke. Planen er, at Giga-Berlin ikke vil være i stand til at fremstille biler, når vigtige dele mangler.

  • Uden de detaljer kan man ikke levere bilerne. Så det bliver meget mærkbart, siger IF Metalls Veli-Pekka Säikkälä til Dagens Arbete.

Hydro Extrusions i Vetlanda har sin egen overenskomst, og omkring 50 medarbejdere er nu berørt af strejken, selvom virksomheden ikke er part i konflikten.

Administrerende direktør Jonas Bjuhr mener, at Tesla hurtigt kan udskifte delene med andre leverandører, så fagforeningens håb om at lukke Teslas fabrik i Berlin bliver i så fald ikke indfriet.

Strejken kan i stedet få som den eneste konsekvens, at svenske arbejdspladser nu er truet og flytter andre steder hen.

  • Det er ikke noget usædvanligt, så jeg er overbevist om, at alle de kunder, vi samarbejder med, har en plan for, hvordan man håndterer en situation, når den opstår, siger Bjuhr til Vetlandaposten.

Når Tesla hurtigt skifter de svenske dele ud med dele fra andre leverandører, er det ikke sikkert, at de vender tilbage og så vil der være fyringer hos Hydro Extrusions i Vetlanda.

  • Så vores ønske er egentlig, at der hurtigt kan komme en løsning. Det er klart, at vi ønsker at beskytte arbejdspladser i Vetlanda, arbejdspladser i Finspång og arbejdspladser i Sverige generelt. Det er den store bekymring her, at hvis det bliver langsigtet, kan det få konsekvenser, der er større end det, vi ser nu, siger administrerende direktør Jonas Bjuhr.

Original artikel : https://x.com/NicklasNilsso14/status/1728180471434039369?s=20

og så lige denne her til reference ( 🙂 )

Elon Musk did what they couldn’t do in decades.

https://twitter.com/i/status/1728486528777691227