.

Anchored VWAP

Anchored VWAP er et teknisk analyseværktøj, der anvendes til at estimere den gennemsnitlige pris, som en aktie er blevet handlet til over en given periode, vægtet efter volumen af disse handler.

Anchored VWAP adskiller sig fra den almindelige VWAP ved, at den beregner den gennemsnitlige pris over en specifik periode, der er “ankret” til et bestemt tidspunkt i fortiden. Dette giver investorer mulighed for at evaluere, hvordan en aktie har klaret sig siden et bestemt tidspunkt og tage hensyn til den faktiske pris- og volumenaktivitet på dette tidspunkt.

En investor kan bruge Anchored VWAP til at evaluere, hvordan en aktie har klaret sig siden en bestemt begivenhed i fortiden, såsom annonceringen af en nyhed om en virksomheds produkter eller tjenester. Investoren kan se, om aktien har handlet over eller under Anchored VWAP siden begivenheden, og bruge dette som en indikator for, hvordan investorerne har reageret på nyheden og hvordan aktiens præstation har været siden da.

Anchored VWAP kan også bruges sammen med andre tekniske analyseværktøjer, såsom støtte- og modstandsniveauer og trendlinjer, for at hjælpe investorer med at træffe beslutninger om køb eller salg af aktier.